Türklerin Gerçek Kralı GEZA

TÜRKLERİN GERÇEK KRALI GEZA

Günümüzde Macar olarak adlandırdığımız halk, Onogurlar, Ugorlar, Hunlar ve Kavar Hazarları’nın birleşmesinden doğmuştur. "Ugor" tanımı için Strahlenberg Uygur adını kullanır. Strahlenberg Sibiryada Türk dili üzerine araştırma yapmış bir Türkolog'tur. (1676–1747)
 
Bu 4 Türk halkını 9. Yüzyılda ARPAT adı verilen bir Kağan bir araya getirmiştir. Ve onun soyundan gelen “Kağanlar” Macar Hükümdarları olmuştur.

Arpad isminin kökeninin Türkçe “Arpa” kelimesinden geldiği düşünülür. İnsanlık tarihinin, Sümerlere kadar giden, en eski içkisi olan Bira, arpa suyundan elde edilir. Yine Arpa’dan elde edilen Boza, bilinen en eski Türk içeceklerinden birisidir. Romalılar ve Yunanlılar için bira ve benzeri içecekler, Doğulu barbar halklara özgü bir içkidir.

Arpat Kağan’ın soyundan gelen Macar Kralı Geza, Macar boylarını Hristiyan Avrupa ile bütünleştirmeye çalışmış ve Hristiyanlığı Macarlar arasında büyük ölçüde yaymıştır.

1070 tarihinde İstanbul’da yapılan ve Bizans İmparatoru Michael VII Doukas tarafından Macaristan Kralı Géza’ya armağan edilen Taç, bir anlamda Macarların Hıristiyan oluşlarını simgeler.

Fakat Taç üzerinde “Kral Geza”’nın resminin etrafındaki yazı çok ilginçtir. Şöyle yazar.
“TÜRKLERİN SADIK KRALI GEZA”
“Geovitzas pistos krales Tourkia" – “Geza true king Türkie”

Yorumlar