Türk Edebiyatı bir büyük ismi Mustafa Miyasoğlu

(Fotoğraf: S.Burhanettin AKBAŞ)
Türk Edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden birisi olan roman yazarı Mustafa Miyasoğlu vefat etti. Mustafa Miyasoğlu'nun ölüm haberi pek çok çevrede üzüntü yarattı. Peki Mustafa Miyasoğlu kimdir işte Mustafa Miyasoğlu'nun hayatı hakkında ve eserleri hakkında önemli bilgiler.
Glial tümörü teşhisi konulan Miyasoğlu, Ocak ayında boyun bölgesindeki damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi görmeye başlamıştı. Miyasoğlu'na yapılan tetkikler sonucu beyninin üç noktasında tümör tespit edilmiş ve radyoterapi tedavisine başlanmıştı. Miyasoğlu'nun cenazesi yarın öğle namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

1966 yılından bu yana şiir, deneme, hikâye, tiyatro ve roman türlerinde eser veren Miyasoğlu’nun 'Kaybolmuş Günler', 'Kalbimin Coğrafyası', 'Bir Aşk Serüveni', 'Dönemeç', 'Bir Gülü Andıkça', 'Pancur', 'Güzel Ölüm', 'Necip Fazıl Kısakürek', 'Asaf Halet Çelebi', 'Sanat ve Edebiyat Konuşmaları', 'Kültür Hayatımız', 'Ziya Osman Saba', 'Dede Korkut Kitabı', 'Roman Düşüncesi ve Türk Romanı', 'Kaybolmuş Günler', 'Devlet ve Zihniyet', 'Yollar ve İzler' ve 'Muhacir' adında kitapları bulunuyor.

Yorumlar