Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Konuşması (öğrenci konuşması)

Değerli Müdürüm; Sayın Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlar!
   Şu anda hepimiz, yeni bir öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenimiz ve arkadaşlarımız, hepimizi sevince boğdu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla bir an önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimizdir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgiler yanında, hayata da hazırlanıyoruz.
   Şimdi artık daha iyi anlıyoruz; genç olmanın, geleceğe hazırlanmanın ne demek olduğunu. Bizler hem anne babamıza karşı, hem de gelecek kuşaklara karşı sorumluyuz. Anne babamızın umuduyuz, bu umudu boşa çıkarmamak, bize emek veren ülkeyi, aileyi, öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmamakla yükümlüyüz. Ayrıca bizden sonra gelecek nesile de daha güzel bir yarın hazırlamakla mesulüz. Artık tüm bunların bilincine varmış bulunuyoruz. Bizim bu bilinci kazanmamızda, kavrayışımızı yükseltmede tek yol göstericimiz okulumuz ve onun özverili öğretmenleridir.
   Bu ders yılının ilk gününde tüm büyüklerimize, bize emeği geçen değerli öğretmenlerimize söz veriyoruz: Çalışacağız, çok çalışacağız. ülke bağımsızlığını, istilacı kültüre ve devletlere karşı koymak için çalışacağız. Çağın gereği modern teknolojiye sırtımızı dönmeden, ama onu her şeyin üstünde de tutmayarak çalışacağız. Kendimizi bilgilendirmek için çok çok okumamız ve düşünmemiz gerektiğini biliyoruz. Büyüklerimizden bize güvenmelerini istiyoruz. Bütün Öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Yorumlar